Origo är en hyllning till livet och döden, resan och evigheten. Trion Kaja, som nyligen fyllt tonåring, låter här sin egensinniga och högst personliga musik få rymma ett brett spektrum av känslouttryck och en kreativ mix av olika influenser. Allt i ett suggestivt, utvidgat och filmiskt 'kammarsound of Kaja'. 

Drygt fem år efter senaste albumet Tre Trappor Upp kommer nu Origo. Mycket har hänt sen sist. På nya albumet gästas fiol, dragspel och kontrabas av synthbas, flygel, handklapp, kalimba, live-elektronik och saxar (både såna man klipper med och instrumentet). En tolv minuter lång tredelad svit samsas med en Vals till döden, en irrfärd och en spårvagnsresa i nio åttondelstakt. Influenserna hämtar Kaja liksom tidigare i klezmer och östeuropeisk folkmusik, tango och konstmusik men nu även i pop, afro och electronica. 
 
Kaja har sedan starten 2005 mött olika musiktraditioner på ett högst personligt sätt och med en intuitiv djärvhet skapat sin egenartade musik med överraskande vändningar och en fulladdad dynamisk bredd. I Kajas uppfinningsrika arrangemang väger varje instruments röst lika tungt i ett växelspel av röster och roller och tyngd blandas med lekfullhet. Tre album har släppts i eget namn, samt Midvintervaka i samarbete med gruppen Tetra. Kaja har turnerat världen över, samarbetat med poeter, konstnärer och vissångare samt gjort musik till film och teater. 2015 utsågs Livet Nord till Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan.

Livet Nord – femsträngad fiol, sax, handklapp     
Camilla Åström – dragspel, piano, handklapp       
Daniel Wejdin – kontrabas, handklapp, synth                                  
Gästmusiker:
Lisen Rylander Löve – tenorsaxofon, kalimba, live-elektronik (Alla Vi)
Lise-Lotte Norelius – slagverk och live-elektronik (Tram No 9)
Daniel Ögren – Synth (Stains) och shaker (Alla Vi)

Inspelad på Aggers Hus, Stallet i Granhammar och Örebro Kulturskola.
Mixad och samproducerad av Daniel Ögren, Tasbäck Studio.
Mastrad av Classe Persson, CRP Mastering. Omslag av Sofia Sjögren.

Releasedatum: 1 mars       
Label: Kakafon Records                                                 Distribution: Naxos Sweden   
Katalognummer: KAKACD034|KAKALP004  
Press: www.kakafon.com/press                                            Rek. radiospår: Tram no9(Radio Edit),(3:51)Irrfärden(3:34),Stains(4:38)

Presskontakt:
BIG IS PROMOTION
Birgitta Haller
Tel: 073-984 77 86
Mail: birgitta.haller@bigispromotion.se
Mer info: www.bigispromotion.se

LIVE
8/3 Leksandsstolen, Siljansnäs
9/3 Orsa Missionskyrka
14/3 Stallet, Stockholm (+ Ida&Louise)
15/3 Café Crossroad, Nossebro
16/3 Kronhuset, Göteborg (+ Ida&Louise)
23/3 Café Station, Umeå
18/5 Gerlesborgskolan, Hamburgsund
 

SINGELRELEASE 15/2:
IRRFÄRDEN


Det surrade av myggor utanför det vackra lilla kapellet, långt ute i skogen, där musiken för första gången spelades. Då, i sin linda, hette den Gunghästen, ett namn som passade ganska bra in på de milslånga slingriga grusvägarna vi hade åkt i timmar för att komma till Långselet. Sedan dess har musiken rest vidare. För ett år sedan spelades den in i ett gammalt stall intill folkskolan i Granhammar, på Närkeslätten. Ett mörkare parti föddes i stallet där ett dramatiskt fiolsolo senare skapades i Siljansnäs. Ett år efter sin premiär i Långselet döptes den till Irrfärden och nu släpps den som Kajas andra singel från
kommande albumet Origo (släpp 1/3)! Musik: Camilla Åström. Arrangemang av Kaja.